Foie gras -Foie dumhet!!

Foie gras, eller fet lever som det heter på svenska är gåslever som i många länder däribland Sverige är en delikatess. Gässen hålls på farmar och tvångsmatas upp till 4-5 gånger om dagen genom att ett långt rör förs ner i deras hals och sedan häver man in en massa foder. Levern kan då expandera till så mycket som 10 gånger. Denna metod kan medföra svår smärta hos fåglarna och ge komplikationer som andnöd, icke fungerande lever och därefter död. Självklart hör även panik och ångest till, tänk er själva att bli tvångsmatade på ett sådant grymt sätt. Denna metod är dock olaglig i Sverige, men vi importerar foie gras från andra länder där metoden är tillåten. Levern är kroppens sopstation och jag har svårt att se den som något gott och delikat. Hur eller hur, om ni nu måste äta gåslever så snälla se till att affären importerar från en skötsam farm där djuren slipper lida. Det gäller även annat kött, fågel och fisk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0